Hjemmelavet ramsløgspasta

8. maj 2023 af .

Foto: Pernille Hoffmann

Giv din hjemmelavede pasta en flot grøn kulør og en skøn smag af forår ved at lave og tilsætte en nem ramsløgssaft. Servér fx pastaen med burrata og friske ærter.

Bemærk
Hviletid: 30 minutter.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl ramsløgsbladene, og kog dem i et par minutter i en gryde med vand, der lige akkurat dækker dem. Tag ramsløgsbladene op, og gem lidt af kogevandet. Blend ramsløgsbladene i en minihakker med en smule kogevand. Si ramsløgssaften fra, og gem det.
Hæld melet i en bunke på køkkenbordet. Drys med salt, og lav en fordybning i midten. Slå æggene ud i fordybningen, og hæld ½ dl ramsløgssaft i.
Ælt melet ind i æg og ramsløgssaft lidt ad gangen, til du har en smidig og ensartet dej. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og lad den hvile i køleskabet i ca. 30 minutter.
Rul dejen ud, drys den med lidt mel, og kør den igennem en pastamaskine. Hæng pastaen til tørre (evt. over et kosteskaft mellem to stole),indtil den skal koges.
Kog pastaen i en gryde med letsaltet vand i 1-2 minutter afhængig af tykkelsen. Bælg ærterne, og skær citronen i både. Skyl og hak ramsløgsblade. Skyl ramsløgsblomster og ærteskud.
Servér pastaen med burrata, ærter, ramsløgsblade, ramsløgsblomster, ærteskud, citronbåde, salt og peber.

Tip!

Hvis ikke du har en pastamaskine, kan du også bare rulle dejen tyndt ud med en kagerulle, drysse den med lidt mel og folde den tre gange over sig selv (uden at klemme dejen sammen) på den lange led. Skær derefter dejen ud i smalle bånd. Fold pastastrimlerne ud, og drys med lidt mel.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar