Hjemmelavet Nutella med Kahlua
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavet smørepålæg med chokolade og nødder smager godt. Tilsæt et skvæt af kaffelikøren Kahlua, og så smager det endnu bedre!
Ingredienser
Sådan gør du
Opvarm ovnen til 200°. Læg hasselnødderne på en bageplade med bagepapir, og rist dem i 8-10 minutter, til de dufter, og skallerne revner.
Gnub nødderne i et rent viskestykke, så skallerne løsnes. Det gør ikke noget, hvis der stadig sidder lidt skal tilbage på nogle af nødderne.
Tag en lille håndfuld nødder fra, og kør resten i en foodprocessor eller kaffekværn 3-5 minutter, til konsistensen er som en tyk pasta.
Hak chokoladen, og læg den i en skål. Opvarm fløde og Kahlua i en lille gryde til lige under kogepunktet. Hæld det over chokoladen, og rør forsigtigt rundt, til det tykner.
Vend nøddepastaen i chokoladeblandingen. Skær smør i små stykker, og rør dem i lidt ad gangen. Bland det godt, så alt smør bliver opløst.
Hak de sidste nødder groft, og rør dem i. Smag til med sukker og salt, og hæld smørepålægget på et skoldet glas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk