Hjemmelavet Nutella
28. september 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
Hjemmelavede Nutella med chokolade og nødder er ren luksus at smøre på brødet. Spis det f.eks. på ristet rugbrød, hvis du mangler lidt energi sidst på dagen.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Fordel hasselnødderne i et lille ovnfad, og rist dem gyldne i ovnen i ca. 10 minutter. Afkøl dem let. Nulr de løse, brune skaller af nødderne, og kassér skallerne.
Blend hasselnødderne til helt fint mel i en minihakker eller foodprocessor. Hak al chokoladen fint, og hæld den i en skål.
Varm fløde, glukosesirup og vaniljepulver op til kogepunktet i en gryde, og hæld den over chokoladen. Rør rundt i cirkelbevægelser med en dejskraber i midten af skålen, indtil chokolade og fløde er smeltet sammen til en ensartet masse.
Tilsæt blødt smør skåret i små tern, og rør blandingen flot blank. Rør til sidst hasselnøddemel og salt i chokolademassen.
Hæld Nutellaen på 3 små glas med låg, og sæt dem på køl. Tag glassene ud fra køl 10 minutter før servering, så Nutellaen er smørbar.
Tip!
Ønsker du en mørkere Nutella, kan du ændre på forholdet mellem mælkechokolade og mørk chokolade, f.eks. ved at bruge halvt af hver.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk