Hjemmelavet nougat
26. oktober 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Der er ekstra blær-faktor, hvis du bruger din egen hjemmelavede nougat, når du skal lave konfekt. Det er ikke engang svært, og du kan selv skrue op og ned for, hvor sød den skal være. Opskriften her giver en knasende hjemmelavet nougat med grov struktur. Men du kan også sagtens blende alle nødderne fint til en helt glat konsistens.
Bemærk
Den hjemmelavede nougat skal stå og sætte sig i mindst en time. Til gengæld kan den holde et par uger i køleskabet, og endnu længere i fryseren.
Ingredienser
Sådan gør du
Rist nødderne i ovnen ved 150° varmluft i 8 minutter. Gnub skallerne af i et rent viskestykke.
Kør ⅔ af nødderne til en ensartet creme i en foodprocessor eller blender. Rør flormelis og brun farin i.
Smelt de to slags chokolade over vandbad, og hak resten af hasselnødderne fint.
Rør alle ingredienserne godt sammen, og hæld nougatmassen i en form, der er foret med bagefolie eller husholdningsfilm.
Lad din hjemmelavede nougat stivne ved stuetemperatur, og sæt den derefter på køl.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk