Hjemmelavet nøddecreme
12. november 2018
af
Cecilie Svensson.
Foto: Stine Christiansen, Skovdal Nordic
Lav din egen nøddecreme. Den smager og dufter skønt af letbrændte hasselnødder og er så lækker, at man fristes til at spise den med en ske.
Ingredienser
Udstyr
1 glas med låg
Sådan gør du
Tænd ovnen på 180°. Bred nødderne ud på en bradepande med bagepapir, og rist dem i ovnen i ca. 10 minutter, til de begynder at dufte kraftigt.
Gnub så meget af skallen af som muligt, fx i et viskestykke.
Blend herefter nødderne med rørsukker. Tilsæt olie, når nødderne er fintblendede, og bliv ved med at blende. Så vil massen efterhånden blive flydende, fordi den naturlige olie fra nødderne udvindes.
Hak chokoladen fint, og tilsæt den sammen med kakaopulver, vaniljepulver og salt. Blend ved lav hastighed, indtil chokoladen er smeltet og indarbejdet.
Rengør, og skold et glas med kogende vand. Hæld nøddecremen på glas, og opbevar den i køleskabet.
Spis nøddecremen på brød, eller brug den fx i lagkage eller på pandekager.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk