Hjemmelavet kyllingeleverpostej
18. marts 2022
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Danskerne elsker leverpostej, men den her er fransk inspireret og spækket med smag fra bl.a. estragon, hvidvin, sherry og ansjoser. Kyllingelever er ligesom mange andre typer indvolde både nærende og proteinrigt. En pose med frosne kyllingelevere kan købes i velassorterede dagligvareforretninger.
Ingredienser
Sådan gør du
Hak leveren groft, og kassér eventuelle sener.
Sautér finthakkede løg klare i smør i en gryde eller pande med høje kanter. Steg kyllingelever, tomatpuré og grofthakket estragon med i nogle minutter ved høj varme.
Hæld vin over, og kog det ind i ca. 10 minutter. Smelt ansjosfileter i blandingen, og vend grofthakkede kapers i.
Rør fløde, sherry, salt og peber i, og lad massen simre ved svag varme i 5-10 minutter.
Blend postejen groft i en blender eller med en stavblender direkte i gryden, og smag til.
Rist rugbrødsskiverne, og anret kyllingepostejen ovenpå. Drys finthakket kruspersille og rødbedetern over.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på klassisk leverpostej