Hjemmelavet ketchup
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
En hjemmelavet tomatketchup er kræs for kendere. Hvis du hælder den i helt rene flasker og opbevarer den i køleskabet, er holdbarheden 1-2 uger uden konserveringsmiddel.
Ingredienser
Sådan gør du
Pil løg og hvidløg, og snit begge dele fint. Steg det let i olivenolie i en gryde i 10 minutter, uden at det tager farve.
Skær tomaterne i grove stykker, og kom dem i gryden sammen med mosede tomater fra flaske (eller flåede tomater fra dåse).
Tilsæt rørsukker, æbleeddike og evt. chili, og lad blandingen simre i 30-45 minutter, til den har en passende konsistens.
Blend blandingen grundigt (gerne med en stavblender direkte i gryden),til du har en fin og jævn ketchup. Smag til med sukker, salt og peber.
Opbevar ketchuppen i køleskabet i rengjorte, skoldede flasker eller glas.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk