Hjemmelavet ketchup

1. juni 2018 af .

Foto: Columbus Leth

En hjemmelavet tomatketchup er kræs for kendere. Hvis du hælder den i helt rene flasker og opbevarer den i køleskabet, er holdbarheden 1-2 uger uden konserveringsmiddel.

Ingredienser

Sådan gør du

Pil løg og hvidløg, og snit begge dele fint. Steg det let i olivenolie i en gryde i 10 minutter, uden at det tager farve.
Skær tomaterne i grove stykker, og kom dem i gryden sammen med mosede tomater fra flaske (eller flåede tomater fra dåse).
Tilsæt rørsukker, æbleeddike og evt. chili, og lad blandingen simre i 30-45 minutter, til den har en passende konsistens.
Blend blandingen grundigt (gerne med en stavblender direkte i gryden),til du har en fin og jævn ketchup. Smag til med sukker, salt og peber.
Opbevar ketchuppen i køleskabet i rengjorte, skoldede flasker eller glas.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar