Hjemmelavet is med rabarber og hvid chokolade
1. juni 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Den her rabarberis er svær at stoppe med at spise, fordi den er så god. Den hvide chokolade giver det dejligt crunch til isen.
Bemærk
Frysetid: Mindst 4 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 150º. Rens rabarberne, skær dem i små stykker, vend dem med rørsukker, og fordel dem i et ovnfast fad med bagepapir.
Bag rabarberstykkerne i ovnen i 15-20 minutter, til de er møre, og afkøl.
Pisk æggeblommerne cremede med en elpisker.
Bland mælk og sukker i en gryde, bring det i kog, og sluk straks for varmen. Rør mælken i æggeblommerne, og afkøl blandingen let.
Pisk fløden til let skum, og vend det sammen med æggemassen.
Hak den hvide chokolade groft, og vend den i flødecremen sammen med de bagte rabarber.
Fordel iscremen i små glas eller forme, og sæt dem i fryseren i mindst 4 timer. Tag isen ud af fryseren 15 minutter før servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk