Hjemmelavet is med lakrids
23. august 2021
af
Linn Grubbström.
Foto: Peter Kam
Hvorfor gå ned til iskiosken og købe is, når du kan fylde fryseren med hjemmelavet is? Denne cremede is har en intens smag af lakrids. Vælg selv, om du laver den med sød eller salt lakridssirup!
Bemærk
Køletid: Mindst 6 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Pisk fløden luftig med en elpisker i en skål. Fløden må ikke være for fast.
Vend yoghurten i fløden med en dejskraber.
Pisk æggeblommer og sukker sammen til en luftig æggesnaps med en elpisker i en skål. Vend æggeblommerne, lakridssirup og lakridspulver i fløde-blandingen, og vend den godt sammen.
Kør massen på en ismaskine, indtil isen begynder at blive fast. Hæld isen i en plastikbøtte, og sæt den i fryseren i mindst 6 timer.
Hak chokoladen, og smelt den over vandbad. Dyp kanten af vaflerne i chokoladen, og drys frysetørrede hindbær på kanten. Lad chokoladen størkne.
Servér isen i vaflerne.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk