Hjemmelavet ingefærsodavand
6. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Tegner
Frisk, syrlig og supernem at lave. Den her hjemmegjorte ingefærsodavand er lavet uden gær, fermentering eller andre besværligheder, som ellers også bidrager med en masse godt – men som gør projektet en hel del mere uoverskueligt.
Ingredienser
Sådan gør du
Skræl ingefær, skær den i mindre stykker, og læg den i en høj skål.
Hæld 1 dl vand over, og findel ingefær med en stavblender.
Skræl citronen, men forsøg at få mindst muligt af den hvide hinde med. Læg citronskallerne ned til ingefærpulpen.
Pres 2 spsk. saft af citronen, og tilsæt det sammen med 1 dl vand.
Dæk skålen, og stil den i køleskabet 15 minutter.
Sigt blandingen igennem et rent klæde eller et kaffefilter. Smag til med agavesirup og citronsaft. Hæld koncentratet på en skoldet flaske, og opbevar den i køleskabet, hvor den kan holde i 5-6 dage.
Bland ca. 1 del koncentrat med 2,5 del danskvand.
Tip!
Brug en teske til at fjerne ingefærskrællen. På den måde kasserer du mindst muligt af den sunde knold.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk