Hjemmelavet hummus
1. november 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Hummus er en uundværlig tyk dip lavet på blandt andet kikærter og tahin, som kan serveres til de fleste retter i det mellemøstlige køkken.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vandet fra kikærterne, og afdryp dem i en sigte. Pil hvidløgene.
Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen og olivenolie i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt vand lidt ad gangen, til konsistensen er jævn og glat.
Smag hummussen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
Hæld hummussen i et glas med låg. Servér med fladbrød.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk