Hjemmelavet hummus

14. februar 2021 af .

Foto: Stine Christiansen

Hummus er en uundværlig tyk dip lavet på blandt andet kikærter og tahin, som kan serveres til de fleste retter i det mellemøstlige køkken.

Ingredienser

Sådan gør du

Hæld vandet fra kikærterne, og afdryp dem i en sigte. Pil hvidløgene.
Blend kikærter, hvidløg, tahin, spidskommen og olivenolie i en blender eller foodprocessor.
Tilsæt vand lidt ad gangen, til konsistensen er jævn og glat.
Smag hummussen til med citronsaft, salt og cayennepeber.
Hæld hummussen i et glas med låg. Servér med fladbrød.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

Gode tips til opskriften på hummus

Hummus smager skønt i både pitabrød og som dip til sprøde grøntsagsstænger. Heldigvis er dippen smaddernem at lave!

Ingredienserne skal blot blendes sammen i en blender, minihakker eller foodprocessor.

Her bruges kikærter på dåse, som kun lige skal skyldes inden brug. Du kan dog sagtens bruge tørrede kikærter, som du først bløder op og koger.

1 dåse forkogte kikærter (240 g i drænet vægt) = 125 g tørrede kikærter󠀽 

Ønsker du en mere cremet dip, kan du tilsætte lidt ekstra koldt vand – det giver en dejligt blød konsistens.
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar