Hjemmelavet grøntsagsbouillon

1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Kog din egen grøntsagsbouillon, og gem den i små portioner i fryseren. Brug den som basis til saucer og i kartoffel- og gryderetter.

Ingredienser

Sådan gør du

Rens alle grøntsagerne, og skær dem groft ud.
Svits dem i olie i en stor gryde, til de falder lidt sammen og begynder at dufte.
Hæld vand ved, så det dækker helt. Kog op, og fjern skum fra overfladen.
Læg timian, laurbærblad og hvidløg i gryden, og lad grøntsagerne simre i gryden i 45 minutter.
Sigt bouillonen.

Tip!

Grøntsagsbouillonen bliver ikke kraftigere af at lave den koge længere.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar