Hjemmelavet grøntsagsbouillon
Kog din egen grøntsagsbouillon, og gem den i små portioner i fryseren. Brug den som basis til saucer og i kartoffel- og gryderetter.

0-30 min.
(0)
31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek
Ingredienser
glas
- løg
- 1
- porrer
- 1
- fennikler
- 1
- knoldselleri
- 200 g
- tomater
- 3
- champignoner eller andre svampe
- 6
- persillerødder
- 1
- pastinakker
- 1
- gulerødder
- 2
- olivenolie til stegning
- 2 spsk.
- frisk timian
- 1 håndfulde
- laurbærblade
- 1
- hvidløg
- 4 fed
Sådan gør du
Rens alle grøntsagerne, og skær dem groft ud.
Svits dem i olie i en stor gryde, til de falder lidt sammen og begynder at dufte.
Hæld vand ved, så det dækker helt. Kog op, og fjern skum fra overfladen.
Læg timian, laurbærblad og hvidløg i gryden, og lad grøntsagerne simre i gryden i 45 minutter.
Sigt bouillonen.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner