Hjemmelavet grøntsagsbouillon
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Kog din egen grøntsagsbouillon, og gem den i små portioner i fryseren. Brug den som basis til saucer og i kartoffel- og gryderetter.
Ingredienser
Sådan gør du
Rens alle grøntsagerne, og skær dem groft ud.
Svits dem i olie i en stor gryde, til de falder lidt sammen og begynder at dufte.
Hæld vand ved, så det dækker helt. Kog op, og fjern skum fra overfladen.
Læg timian, laurbærblad og hvidløg i gryden, og lad grøntsagerne simre i gryden i 45 minutter.
Sigt bouillonen.
Tip!
Grøntsagsbouillonen bliver ikke kraftigere af at lave den koge længere.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk