Hjemmelavet grøntsagsbouillon

Kog din egen grøntsagsbouillon, og gem den i små portioner i fryseren. Brug den som basis til saucer og i kartoffel- og gryderetter.

Hjemmelavet grøntsagsbouillon
0-30 min.

(0)

31. maj 2018 af Christine Bille NielsenFoto: Henrik Freek

Ingredienser

glas
løg
1
porrer
1
fennikler
1
knoldselleri
200 g
tomater
3
champignoner eller andre svampe
6
persillerødder
1
pastinakker
1
gulerødder
2
olivenolie til stegning
2 spsk.
frisk timian
1 håndfulde
laurbærblade
1
hvidløg
4 fed

Sådan gør du

Rens alle grøntsagerne, og skær dem groft ud.
Svits dem i olie i en stor gryde, til de falder lidt sammen og begynder at dufte.
Hæld vand ved, så det dækker helt. Kog op, og fjern skum fra overfladen.
Læg timian, laurbærblad og hvidløg i gryden, og lad grøntsagerne simre i gryden i 45 minutter.
Sigt bouillonen.

Tip!

Grøntsagsbouillonen bliver ikke kraftigere af at lave den koge længere.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'