Hjemmelavet flødeis med valnødder og ahornsirup
12. juli 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Winnie Methmann
Skøn opskrift på hjemmelavet flødeis med valnødder og sirup, der giver isen en nærmest karamelagtig smag og sprødt crunch.
Bemærk
Køletid: Mindst 2 timer. Frysetid i ismaskine: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Bring ahornsirup i kog i en kasserolle. Lad det koge i ca. 5 minutter. Tjek, om siruppen er kogt nok ind ved at hælde den tilbage i decilitermålet. Siruppen skal være reduceret med ¼.
Pisk æggeblommer luftige i en skål. Tilsæt ahornsiruppen i en tynd stråle under konstant piskning. Pisk videre, til du har en luftig og lys æggemasse.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Bland mælk, fløde, vaniljekorn og den tomme vaniljebælg i kasserollen, og varm det op under omrøring.
Tag gryden af varmen, lige inden blandingen når kogepunktet, og fjern vaniljebælgen. Hæld mælkeblandingen over æggemassen under konstant piskning.
Varm herefter cremen ved svag varme i en større gryde, indtil den begynder at tykne, så konsistensen minder om smeltet is. Lad iscremen stå i køleskabet i mindst et par timer, til den er gennemkold.
Tænd ovnen på 175°, og fordel valnødderne på en bageplade beklædt med bagepapir. Rist dem i ovnen i 10 minutter, til de er gyldne og sprøde.
Lad nødderne køle helt af, og hak dem groft. Kør herefter iscremen på ismaskine i ca. 1 time. Vend de hakkede valnødder i, og sæt isen i fryseren.
Tag isen ud ca. 15 minutter før servering, og anret den i kugler i en skål.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk