Hjemmelavet figenpålæg
24. juni 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Betina Hastoft
Det er hverken besværligt eller tidskrævende at lave dit eget hjemmelavede figenpålæg. Smagen er til gengæld i top, og du kan udskifte nogle eller alle de tørrede frugter med andre favoritter, f.eks. abrikoser eller tranebær.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær figner i mindre stykker, og læg dem i en varmefast skål. Hæld kogende vand over, og lad det trække i 20 minutter.
Halvér dadlerne, og fjern stenene.
Kør figner, vand, dadler og nødder i en foodprocessor, eller blend dem i en kraftig blender, til konsistensen er sammenhængende og lind. Om den skal køres helt glat eller have chunks, kan du selv styre.
Hæld figenpålægget i et skoldet glas, og opbevar det køligt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk