Hjemmelavet figenpålæg

24. juni 2021 af .

Foto: Betina Hastoft

Det er hverken besværligt eller tidskrævende at lave dit eget hjemmelavede figenpålæg. Smagen er til gengæld i top, og du kan udskifte nogle eller alle de tørrede frugter med andre favoritter, f.eks. abrikoser eller tranebær.

Ingredienser

Sådan gør du

Skær figner i mindre stykker, og læg dem i en varmefast skål. Hæld kogende vand over, og lad det trække i 20 minutter.
Halvér dadlerne, og fjern stenene.
Kør figner, vand, dadler og nødder i en foodprocessor, eller blend dem i en kraftig blender, til konsistensen er sammenhængende og lind. Om den skal køres helt glat eller have chunks, kan du selv styre.
Hæld figenpålægget i et skoldet glas, og opbevar det køligt.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar