Hjemmelavet chinabox med tun, rejer og grøntsager
1. juni 2018
af
Marie Melchior.
Foto: Line Falck
Denne hjemmelavede chinabox er fyldt med fisk og friske grøntsager – glem alt om friturestegt kød og olierede nudler, som den traditionelle boks byder på.
Ingredienser
Sådan gør du
Steg tunen på en meget varm pande i 3 minutter på hver side. Den skal stadig være rå i midten.
Hæld kogende vand over de frosne edamamebønner i en skål. Halvér agurken, skræl kinaradise og gulerødder, og snit grøntsagerne i lange strimler, gerne på et mandolinjern eller et almindeligt rivejern.
Bland grøntsagsstrimlerne, og anret dem i portionsskåle. Drys med hakket koriander.
Rul arket med tang sammen, og klip det i smalle strimler med en saks hen over salaten i skålene. Skær den stegte tun i skiver, og læg dem oven på salaten sammen med rejerne.
Hæld friskpresset limesaft og sesamolie over, og drys med sesamfrø.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk