Hjemmelavet chilisauce
18. september 2023
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Peter Kam
En god, tyk chilisauce er lækker og nærmest uundværlig til f.eks. pitabrød, durumruller og pizza.
Bemærk
Trækketid: Mindst 2 døgn
Ingredienser
Sådan gør du
Sigt olien fra de soltørrede tomater. Skyl de friske chilier, og hak dem fint. Blend soltørrede tomater og frisk chili til en tyk pasta i en blender eller minihakker.
Hæld blandingen over i en skål, og tilsæt tomatpuré, chiliflager, garam masala, sukker, salt og citronsaft, og rør det hele godt sammen. Tilsæt solsikkeolie lidt ad gangen, og rør rundt, til chilisaucen har en passende konsistens.
Hæld chilisaucen i et rent og skoldet glas, og sæt det på køl i mindst 2 døgn. Rør i chilisaucen et par gange undervejs med en ren ske. Efter 2 dage er chilisaucen klar til brug.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk