Hjemmelavet burger med det hele
30. november 2018
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Hjemmelavet burger er nem mad, dine gæster selv kan samle ved bordet. I denne udgave fyldes burgerne med en bøf af rørt oksekød, en skive ost, hjemmelavet ketchup, salat og stegte løg.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør alle ingredienser sammen. Form ensartede bøffer – gerne i samme størrelse som burgerbollerne.
Grill eller steg bøfferne i ca. 5-7 minutter på hver side.
Halvér tomaterne, læg dem i en gryde sammen med de øvrige ingredienser, og bring dem i kog. Skru ned, og lad saucen simre i ca. 10 minutter.
Lad den afkøle lidt, og blend til en jævn ketchup. Hæld på rengjorte glas, og køl helt ned. Ketchuppen kan holde sig i ca. 2-4 uger i køleskabet.
Skær løgene i både, men bevar bunden, så løgene ikke skilles for meget ad. Grill eller steg dem 1 minut på hver side, og køl lidt ned.
Skyl salatbladene, skær cherrytomaterne i skiver, og skræl og riv guleroden. Bland ingredienserne sammen til en salat.
Saml en god burger de luxe af burgerbolle, mayonnaise, blandet salat, stegte løg, bøf, ost og ketchup.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk