Hjemmelavet blåbæris
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Betina Hastoft
Sommerens bær smager skønt i hjemmelavet is. Her er det blåbær, der får lov at komme til sin ret, men du kan også sagtens lave isen med dine yndlingsbær – fx hindbær, solbær eller stikkelsbær?
Bemærk
Afkøling: 30 minutter. Frysetid på maskine: 45-60 minutter.
Ingredienser
Udstyr
en ismaskine
Sådan gør du
Bland blåbær og sukker i en lille gryde, og tilsæt 2 spsk vand. Bring i kog, og lad bærrene koge, til sukkeret er smeltet.
Tag gryden fra varmen, og blend blåbærblandingen til en jævn masse. Lad den afkøle helt, evt. i køleskabet.
Rør kondenseret mælk og sødmælk sammen, og hæld det derefter i en ismaskine. Lad ismaskinen køre i 6 minutter, før du tilsætter den blendede blåbærmasse. Kør videre, til isen er tilpas frossen.
Servér straks, eller gem den i fryseren i en plastbeholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk