Hjemmelavet blåbæris

1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Sommerens bær smager skønt i hjemmelavet is. Her er det blåbær, der får lov at komme til sin ret, men du kan også sagtens lave isen med dine yndlingsbær – fx hindbær, solbær eller stikkelsbær?

Bemærk
Afkøling: 30 minutter. Frysetid på maskine: 45-60 minutter.

Ingredienser

Udstyr

en ismaskine

Sådan gør du

Bland blåbær og sukker i en lille gryde, og tilsæt 2 spsk vand. Bring i kog, og lad bærrene koge, til sukkeret er smeltet.
Tag gryden fra varmen, og blend blåbærblandingen til en jævn masse. Lad den afkøle helt, evt. i køleskabet.
Rør kondenseret mælk og sødmælk sammen, og hæld det derefter i en ismaskine. Lad ismaskinen køre i 6 minutter, før du tilsætter den blendede blåbærmasse. Kør videre, til isen er tilpas frossen.
Servér straks, eller gem den i fryseren i en plastbeholder.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar