Hjemmelavet Big Mac-burger
1. juli 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Det er den klassiske burgerdressing, der gør hele forskellen i denne burger, som smager meget lig den originale fra burgerbaren.
Ingredienser
Sådan gør du
Afdryp de syltede agurker, og pil løget. Hak syltede agurker og løg meget fint.
Rør mayonnaise, ketchup, sød sennep, æbleeddike, agurker og løg sammen i en skål, og smag dressingen til med røget paprika, salt og peber. Hæld dressingen i en beholder med låg, og opbevar den på køl indtil servering.
Form kødet til 8 flade hakkebøffer, og krydr dem med salt og peber.
Opvarm en pande med olie, og steg hakkebøfferne ved høj varme, så de får en god stegeskorpe. Vend dem, og steg dem færdige på den anden side.
Lun eller rist burgerbollerne. Der skal bruges 1 overbolle og 2 underboller til hver burger.
Skyl og snit icebergsalaten i fine strimler. Smør den nederste burgerbolle med burgerdressing, og top med snittet salat, hakkebøf, en skive cheddar og 2-3 skiver syltede agurker. Læg den næste underbolle på, smør den med burgerdressing, og top igen med salat, bøf, cheddar og syltede agurker. Læg lidt ekstra salat på toppen, smør overbollen med burgerdressing, og læg den på som låg. Servér straks, evt. med gode fritter til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk