Hjemmelavede tortillachips
22. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Knasende sprøde, krydrede mexicanske chips. Der er mere gods og bid i den hjemmelavede version, end i dem du køber. Du kan friturestege dem i olie eller bage dem i ovnen som i opskriften her.
Ingredienser
Sådan gør du
Rør majsmel, olie, vand og salt til en fast og smidig dej. Form dejen til otte kugler, pak dem ind i film, og stil dem køligt i en halv time.
Opvarm ovnen til 220° varmluft.
Rul hver kugle tyndt ud imellem to stykker bagepapir. Skær hver cirkel ud i 8 trekanter.
Pensl med olie, og krydr halvdelen med salt og den anden halvdel med salt og paprika.
Bag dem på bagepapir i ca. 7 minutter. Vend dem, pensl med olie på den anden side, og bag videre i 3-4 minutter, til chipsene er sprøde og gyldne.
Servér de hjemmelavede tortillachips med en god dip, f.eks. en guacamole eller en tomatsalsa. Du kan også lave dem til nachos ved at gratinere de krydrede, afkølede tortillachips i ovnen, evt. sammen med lidt jalapenos og salsa.
Tip!
Lav nemt din egen tomatsalsa ved at blende 6 store, modne tomater med 1 fed hvidløg, ½ rødløg, 2 cm frisk rød chili og ½ tsk. olivenolie i en blender. Smag til med salt, peber og citron- eller limesaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk