Hjemmelavede sukkerfri træstammer
22. april 2021
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Carina Krüger
Selv om der ikke er tilsat raffineret sukker, så kan de her hjemmelavede træstammer sagtens måle sig med dem fra bageren. Som en bonus får du masser af sunde fibre, vitaminer og mineraler fra de dadler og nødder, som træstammerne er lavet af.
Ingredienser
Sådan gør du
Smut mandlerne. Tør dem i et rent viskestykke, og rist dem på en varm, tør pande i et par minutter.
Kør mandler og dadler i en foodprocessor, eller blend dem i en blender til en jævn marcipanmasse. Pak massen ind i film, og lad den hvile køligt i mindst 15 minutter.
Rist hasselnødderne på en varm, tør pande, til hinderne løsner sig. Gnub dem af i et rent viskestykke.
Tag ⅓ af nødderne fra til pynt. Kør resten med dadler og kakaopulver i en foodprocessor, eller blend dem i en blender til en jævn trøffelmasse. Smag til med rom.
Tryk marcipanmassen ud i en aflang firkant, ca. ½ cm høj. Læg trøffelfyldet i en stribe på midten, og rul marcipan omkring. Læg rullen køligt i 15 minutter eller længere.
Skær rullen ud i 4 træstammer, og dyp enderne i hakkede hasselnødder. Opbevar dem køligt, indtil de skal spises.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk