Hjemmelavede studenterbrød
1. juni 2018
af
Emma Martiny.
Foto: Nina Malling
Lav dine egne luksus-studenterbrød, de smager så meget bedre end dem, du kan købe hos bageren.
Ingredienser
Udstyr
en springform, ca. 25 cm i diameter
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175°. Smelt forsigtigt chokolade, smør og sukker i en gryde, og afkøl let.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, bagepulver og salt i chokolademassen.
Pisk æggehviderne stive, og vend forsigtigt chokoladeblandingen sammen med hviderne, til du får en ensartet masse.
Beklæd springformen med bagepapir, og fordel dejen i den. Bag kagen i ovnen i 30 minutter. Afkøl helt.
Bland mel, flormelis og salt i en skål, og smuldr smørret heri. Pisk ægget sammen, og hæld det i mørdejen, lidt efter lidt, til du kan samle dejen til en kugle.
Pak mørdejen ind i husholdningsfilm, og læg på køl i 30 minutter.
Tænd ovnen på 175°. Rul mørdejen ud i en firkant (150 g mel giver en firkant på ca. 25 x 25 cm),og bag den i ovnen i ca. 15 minutter, til overfladen er fast, og kanterne er gyldne. Afkøl.
Smuldr chokoladekagen i en skål. Tilsæt ⅔ af hindbærmarmeladen og al rommen eller romessensen, og rør det til en jævn masse. Smør resten af hindbærmarmeladen ud på den afkølede mørdej, og pres fyldet ovenpå i et jævnt lag på 3-5 cm.
Pisk flormelis sammen med æggehvide. Smør glasuren ud over fyldet, og drys med frysetørrede hindbær. Skær kagen i små firkanter.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk