Hjemmelavede snebolde
27. februar 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
De velkendte marcipankugler med mørk chokolade og tyk sukkerskal er altid populære, og du kan faktisk lave dem selv. Jo længere tid sneboldene står på køl, jo hårdere bliver sukkerskallen.
Bemærk
Afkøling: Mindst 30 minutter
Ingredienser
Sådan gør du
Ælt marcipanen sammen med fintrevet appelsinskal, appelsinlikør og flormelis. Tril massen til 20 runde kugler.
Hak chokoladen, og smelt den i en skål over vandbad eller i mikroovnen. Sæt en tandstik i hver marcipankugle, dyp dem i chokoladen, og afdryp godt. Sæt dem på et stykke bagepapir, til chokoladen er helt størknet.
Hæld æggehvider i en skål, og sigt flormelis i en anden skål. Dyp først de chokoladeovertrukne marcipankugler i æggehvide, og rul dem herefter i et tykt lag flormelis.
Sæt sneboldene på køl i mindst 30 minutter før servering.
Tip!
Sneboldene kan sagtens laves uden alkohol. Erstat blot appelsinlikøren med lidt appelsinsaft.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Opskrift på fransk nougat