Hjemmelavede ravioli med spinat og ricotta
10. maj 2022
af
Gitte Heidi Rasmussen.
Foto: Betina Hastoft
De store raviolier er fyldt med en cremet, grøn midte og serveres med en blød og lækker flødesauce.
Bemærk
Hvis du bruger en pastamaskine, skal dejen køres igennem 5-6 gange.
Ingredienser
Udstyr
1 rund ravioli-udstikker, 7,5-8 cm i diameter
Sådan gør du
Bland mel, salt, æg og æggeblommer, og ælt det sammen til en blød og elastisk dej i 5-10 minutter.
Del dejen i 4 dele, og rul dem meget tyndt ud på et meldrysset bord med en kagerulle, til dejen er 1-2 mm tyk. Tryk ravioli-udstikkeren forsigtigt ned i den ene side af dejpladerne, og pensl området med lidt vand.
Skyl og damp spinaten hurtigt i en gryde. Pres væden fra spinaten gennem en sigte, og rør den afdryppede spinat sammen med ricotta i en skål. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Læg en skefuld ricottafyld i midten af det markerede område på dejpladerne, og lav en lille fordybning i ricottafyldet.
Læg herefter forsigtigt en æggeblomme i hver fordybning, og fold den anden halvdel af dejen hen over ricottafyldet og æggeblommen. Tryk dejen godt sammen rundt om fyldet.
Tryk ravioli-udstikkeren let ned på dejen rundt om fyldet, og læg raviolierne på et stykke bagepapir drysset med mel. Pas på, at de ikke får fugt. Kog raviolierne i en gryde med letsaltet vand i 3-4 minutter, til pastaen er al dente og æggeblommerne stadig flydende.
Skyl spinaten, og damp den let i fløde i en gryde. Tilsæt evt. lidt af pastavandet, hvis saucen er for tyk. Smag til med muskatnød, salt og peber.
Steg pancettaen sprød på en pande, og lad den afdryppe på køkkenrulle. Fordel raviolierne på tallerkener, og hæld flødesaucen over lige inden servering. Top med letknust pancetta, og drys godt med friskrevet parmesan. Server straks.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk