Hjemmelavede pretzels

20. oktober 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Pretzels er bløde saltkringler bagt på gærdej. Dejen bliver først kogt, så kringlerne får en saftig krumme, og derefter får de en tur i ovnen, som giver en sprød overflade og en smuk gylden farve.

Bemærk
Hævetid: 1 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Bland alle ingredienserne på en røremaskine, men hold lidt af melet tilbage til at starte med, så du kan sikre, at dejen ikke bliver for tør. Kør dejen med dejkrog i 6-8 minutter, til den er elastisk og en smule klæbrig. Tilsæt evt. det resterende mel under omrøringen, hvis dejen er for våd.
Lad dejen hæve lunt under et klæde i cirka 1 time.
Rul dejen ud til en pølse på et melstrøet bord, og del dejen i 12 stykker. Rul hvert dejstykke til en tynd pølse, en smule tykkere på midten. Form hvert dejstykke til en kringle.
Tænd ovnen på 225° varmluft. Bring vand i kog i en gryde, og tilsæt natron. Kog hver kringle 20-30 sekunder, evt. ved hjælp af en hulske. Overfør kringlerne til en bageplade med bagepapir.
Strø kringlerne med salt, og bag dem i ovnen i 15-18 minutter, afhængigt af hvor mørke du ønsker dem.

Tip!

Vil du forvandle kringlerne til lækre madbrød, kan du udelade de meste af sukkeret og erstatte noget af hvedemelet med en grovere meltype.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar