Hjemmelavede popcorn

Det kræver ikke mere end tre ingredienser og fem minutter at poppe popcorn i en gryde. Skynd dig at finde en god film, for popcornene er snart klar!

Hjemmelavede popcorn
0-30 min.

(7)

March 8, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Betina Hastoft

Ingredienser

personer

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

tips og tricks til dine Popcorn

Mange forbinder nok popcorn med en tur i biografen, hvor en stor popcornmaskine spytter tusindvis af popcorn ud til en enkelt forestilling. Men popcorn hører ikke kun til i biografen.

Hjemmelavede popcorn med kun 3 ingredienser

Du kan nemlig nemt lave en skål med lune, sprøde og helt friskpoppede popcorn derhjemme. Du har kun brug for 3 ingredienser: majskorn, salt og fedtstof. Og så skal du bruge en stor gryde med låg.

Disse fedtstoffer kan bruges til popcorn

Der er flere muligheder, når du skal vælge fedtstof til dine popcorn. Det er vigtigt at vælge smagsneutrale olier, som kan tåle at blive varmet op ved middel til høje temperaturer uden at danne skadelige transfedtsyrer. Det kan eksempelvis være rapsolie eller kokosolie, som kan fås i en smagsneutral variant. Derudover kan du også poppe popcorn i klaret smør.

Det betyder ikke noget for antallet af kalorier, om du tilbereder popcorn i klaret smør eller smagsneutral olie.

Disse fedtstoffer bør du IKKE bruge, når du popper popcorn

Du bør ikke poppe dine popcorn i olivenolie eller smør, der ikke er klaret, da dine popcorn kan få en bitter bismag.

Derudover skal du også holde dig fra for eksempel solsikkeolie, vindruekerneolie, tidselolie, græskarolie eller hørfrøolie, da disse typer af planteolie risikerer at danne for mange transfedtsyrer ved høje temperaturer.

Kan man lave popcorn uden fedtstof?

Hvis du gerne vil tilberede en sundere portion popcorn, hvor antallet af kalorier bliver reduceret i forhold til de klassiske popcorn, så kan du godt undlade fedtstoffet, men så er det ekstra vigtigt at ryste gryden ofte undervejs, da der er større risiko for at popcornene brænder på, når der ikke er fedtstof i gryden.

5 tips til de bedste popcorn – og hvordan du undgår, at de brænder på

  1. Brug en stor rummelig gryde. Du bliver overrasket over, hvor meget en deciliter majskorn fylder, når de bliver poppet til popcorn. Og ud over at popcornene fylder meget, så skal du også have plads til at ryste gryden jævnligt, mens den står på den varme kogeplade, så du undgår, at popcornene brænder på.
  2. Sørg for, at varmen ikke er for høj, så popcornene ikke brænder på. De skal gerne nå at få lidt varme, så de popper, men endelig ikke for meget, så de bliver sorte.
  3. Undlad at lette låget, mens popcornene popper. Du risikerer, at der springer varme majskorn eller popcorn og i ansigtet eller ud på gulvet.
  4. Det er svært at sige præcist, hvor lang tid popcorn skal have. Men der er ingen tvivl – vi vil hellere have lidt majskorn, der ikke er poppet tilbage i gryden frem for brændte popcorn. Tag gryden af varmen, når der bliver længere tid mellem lyden af et majskorn, der popper. Så undgår du, at dine popcorn brænder på.
  5. Drys dine popcorn med fint salt – det sætter sig bedre fast end groft salt, der falder til bunds i skålen.

De populære popcorn med smag – 3 varianter

Vi er vant til at popcorn smager dejlig salt, men hvem siger, at en portion popcorn ikke kan smage af alt mulig andet lækkert. Det er i hvert fald blevet rigtig populært at toppe de klassiske popcorn med mange forskellige smage. Mange topper deres popcorn med smeltet chokolade. Men hvad siger du for eksempel til popcorn med saltkaramel, lakrids eller hvad med citron- og rosmarinsalt?

Se her, hvordan du selv kan lave de lækre varianter af popcorn:

Måske du også kan li'