Hjemmelavede pommes frites med bearnaisesauce

24. december 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Hjemmelavet bearnaisesauce kan virke svært at lave, men når du først har fanget fremgangsmåden og taget fat i piskeriset, går du næppe tilbage til den færdiglavede version. Servér din sauce med hjemmelavede pommes frites, så er det næsten som på restaurant.

Bemærk
Frysetid: I alt mindst 3 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skræl kartoflerne, og skær dem i aflange, firkantede stykker. Skyl kartoflerne i en sigte.
Kog vand, eddike og kartofler i en stor gryde. Hæld vandet fra, så snart du kan stikke spidsen af en kniv i en kartoffel. Læg kartoflerne på en flad plade, og læg dem i fryseren i mindst 2 timer.
Varm olien op i en stor gryde. Fritér nogle kartofler ad gangen, indtil de begynder at blive let gyldne i farven. Fisk kartoflerne op med en hulske, og læg dem tilbage på pladen i fryseren. Lad kartoflerne fryse i mindst 1 time.
Varm olien op, og fritér kartoflerne anden gang, indtil de er gyldne i farven. Fisk dem op med en hulske, og læg dem på et stykke køkkenrulle, så olien drypper af. Drys pommes frites med salt.
Pil skalotteløgene, og hak dem fint. Skyl estragon, og nip bladene af. Hak stænglerne groft. Kog løg, estragonstængler, eddike og vand i en gryde i ca. 10 minutter. Hæld essensen gennem en sigte, og sæt den til side.
Smelt smørret i en gryde på lav varme, så vallen bundfælder sig, og den øverste del af smørret er klar. Hæld smørret i en kande.
Pisk æggeblommer og bearnaiseessens sammen med et piskeris i en gryde ved lav varme, til det begynder at tykne. Det er vigtigt, at varmen er lav, for hvis æggene bliver varmet for meget op, bliver det grynet. Fjern gryden fra varmen, når blandingen er tyk.
Tilsæt det klarede smør et par dråber ad gangen, imens du pisker saucen sammen. Tilsæt ikke vallen i bunden af kanden.
Smag saucen til med salt, peber og citronsaft. Pisk lidt vand i saucen, hvis den er for tyk. Hak estragonbladene fint, og rør dem ned i saucen inden servering.

Tip!

Har du bearnaiseessens tilovers, kan du gemme den i en lille flaske i køleskabet. Laver du tit bearnaisesauce, kan du lave en hel flaske med essens, som du kan bruge af igen og igen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar