Hjemmelavede pickles
8. oktober 2019
af
Kristine Høeg.
Foto: Line Falck Christensen
Pickles er grøntsager skåret mindre stykker og lagt i en lage af enten eddike eller dressing. Her består grøntsagerne både af gulerødder, agurk, blomkål, peberfrugt og løg, men du kan sagtens bruge, hvad du ellers har i køleskabet.
Bemærk
Trækketid: 1-2 uger.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl og rens grøntsagerne, og skær dem i nogenlunde ensartede, mundrette bidder.
Bland de resterende ingredienser i en gryde, bring dem i kog, og kog, indtil sukker og salt er opløst.
Kog grøntsagerne ganske kort – nogen grøntsager skal måsle kogere længere tid end andre. De skal stadig have farve og sprødhed, uden at være rå.
Lad de kogte grøntsager dryppe af på et viskestykke. Si kogevæsken, og lad den køle af til stuetemperatur.
Læg grøntsagerne i et eller flere rene, skoldede sylteglas, top med timiankviste, og hæld syltevæsken over. Luk glassene.
Sæt glassene koldt og mørkt i nogle uger – så er grøntsagerne klar til at spise.
Tip!
Pickles er gode som en del af et antipasti-fad, i sandwiches, som tilbehør til grillmad eller blendet groft i cremefraichedressing.
Har du lavet mange glas, kan du henkoge grøntsagerne ved at sætte glassene i en stor gryde og fylde vand nok på, så det går 3-5 cm op over glassene. Bring vandet i kog, og lad glassene koge et par minutter. Når de er blevet kolde, opbevarer du dem koldt og mørkt.
Har du lavet mange glas, kan du henkoge grøntsagerne ved at sætte glassene i en stor gryde og fylde vand nok på, så det går 3-5 cm op over glassene. Bring vandet i kog, og lad glassene koge et par minutter. Når de er blevet kolde, opbevarer du dem koldt og mørkt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk