Hjemmelavede p-tærter

28. november 2022 af .

Foto: Maria Fabricius Tegner

Klassiske p-tærter består af fransk nougat, peanuts og chokolade. I opskriften her er der skruet ekstra op for smagen med appelsin, men den chewy fornemmelse, når du tager en bid, er helt, som den skal være.

Bemærk
Sukkermassen skal tørre på køkkenbordet natten over.

Ingredienser

Sådan gør du

Riv skallen af appelsinen. Forsøg kun at rive den orange skal af, den hvide hinde nedenunder er bitter.
Smelt skumfiduser i vand og olie i en gryde. Tilsæt revet appelsinskal. Lad massen afkøle let i gryden, og hæld den forsigtigt ud på et stykke bagepapir eller en bagemåtte, der er drysset med flormelis.
Drys et tyndt lag flormelis over sukkermassen, og brug en dejskraber til at trykke den ud til ca. 1½ cm højde.
Strø peanuts ud over, og tryk dem fast med en let hånd. Lad overfladen tørre et øjeblik, og dæk den med bagepapir. Lad det stå på køkkenbordet til dagen efter.
Udstik tærter, f.eks. med en rund udstikker, der er dyppet i flormelis.
Smelt chokoladen over vandbad. Dyp p-tærterne i chokoladen, så hele stykket bliver overtrukket. Klip f.eks. en frysepose op, bred den ud, og stil konfektstykkerne på den, efterhånden, som de bliver færdige, så de ikke sidder fast i underlaget, når du vil flytte på dem. Lad chokoladen sætte sig, og opbevar p-tærterne i en beholder med tætsluttende låg.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar