Hjemmelavede orangestænger
24. november 2022
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Småkagedejen er nem at arbejde med og kræver ikke hviletid på køl som de fleste andre småkagedeje.
Ingredienser
Udstyr
1 kraftig sprøjtepose og en stjernetylle
Sådan gør du
Riv appelsinskallen fint, og gnid den sammen med rørsukker i en skål.
Tilsæt blødt smør og groftrevet marcipan, og rør det sammen til en ensartet masse. Tilsæt hvedemel, majsstivelse og salt, og rør dejen sammen, til den er ensartet.
Hæld ca. 1/3 af dejen i en sprøjtepose med stjernetylle, og sprøjt den ud i lange stænger. Skær stængerne i 4 cm lange stykker. Fortsæt, til al dejen er brugt (der bliver ca. 60 stk.).
Fordel orangestængerne på 4 bageplader med bagepapir.
Tænd ovnen på 190° varmluft. Bag orangestængerne i ovnen 2 bageplader ad gangen i 6-7 minutter, til de er gyldne. Afkøl dem på en bagerist.
Hak chokoladen fint, og smelt 2/3 af chokoladen i en skål over vandbad. Tag skålen fra varmen, rør den sidste 1/3 hakket chokolade i, til det hele er smeltet sammen.
Dyp bunden af de afkølede orangestænger i den smeltede chokolade, og sæt dem over på et stykke bagepapir, til chokoladen er størknet. Opbevar orangestængerne i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk