Hjemmelavede mozzarellasticks
4. november 2022
af
Louisa Lorang.
Foto: Columbus Leth
Mozzarellasticks er snaskede og knasende på samme tid! Servér dem som en lille snack til et glas vin.
Ingredienser
Sådan gør du
Skær osten i stave. Fyld mel i en dyb tallerken. Pisk æg og mælk sammen i en anden dyb tallerken, og bland panko, løgpulver, hvidløgssalt og oregano sammen i en tredje. Krydr med salt og peber.
Vend mozzarellastavene i mel, æggemiks og panko. Gentag, så ostestavene er godt paneret.
Steg dem i rigeligt olie i en stor, dyb pande, til de er gyldne på alle sider. Afdryp på fedtsugende papir. Servér de friskstegte mozzarellasticks med marinarasauce.
Pil løget, og hak det fint. Steg det i olie på en pande i 5-6 minutter, til det er klart, men uden det tager farve. Pil og hak hvidløget. Pluk basilikum. Hæld begge dele på panden med løg, og steg i yderligere et par minutter.
Sigt tomaterne, mos dem med et piskeris eller en stavblender, og vend dem i saucen. Smag til med salt, peber, sukker og lidt olie.
Tip!
Den aflange mozzarella er nem at skære i stave, så brug den. De meget friske og bløde oste er ikke så gode lige netop i denne opskrift!
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk