Hjemmelavede karameller med forskellig slags topping
1. juni 2018
af
Christine Bille Nielsen.
Foto: Henrik Freek
Karameller er sjove at lave og kan smages til med forskellige ting, så vælg din yndlingssmag! Opskriften er meget nem, men brug gerne et sukkertermometer for at kontrollere, at massen varmes helt op til 115º.
Bemærk
Hviletid: 4-5 timer.
Ingredienser
Udstyr
to firkantede forme/plastikbeholdere, 10 x 10 cm (eller en lidt større form, 14 x 14 cm)
Sådan gør du
Smør formene med lidt olie.
Brun ⅓ af sukkeret til karamel i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tilsæt fløde, smør, resten af sukkeret, sirup og vaniljekorn. Kog massen, til temperaturen når op på 115º.
Fordel massen i formene, og lad den stivne lidt.
Drys den udvalgte topping på. Vælg én topping, eller drys flere forskellige slags i striber.
Lad karamellen stivne helt på køkkenbordet i 4-5 timer (den må ikke sættes i køleskabet).
Vend karamellen ud på et skærebræt, og skær den ud med en skarp kokkekniv i faste hug til små firkanter på 2 x 2 cm.
Tip!
Skær kun det ud, som skal spises med det samme. Man kan godt skære det hele ud på en gang, men så skal stykkerne pakkes ind enkeltvis, og de holder ikke altid faconen lige godt.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk