Hjemmelavede isvafler med passionsfrugtsorbet
8. august 2018
af
Maja Ambeck Vase.
Foto: Columbus Leth
Er du den heldige ejer af et isvaffeljern? Så prøv opskriften på de her lækre og sprøde mandelvafler med et friskt og læskende fyld af passionsfrugtsorbet .
Bemærk
Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Halvér passionsfrugterne, og si kernerne fra.
Rør passionsfrugtsaft, sukker og vand sammen i en skål, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Smag til med citronsaft.
Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Frys isen et par timer eller natten over.
Smelt smørret, og blend alle ingredienser sammen til en ensartet dej i en blender.
Læg et par skefulde dej i et varmt isvaffeljern, og bag isvaflen i ca. 1 minut. Form straks den bløde, varme vaffel til et kræmmerhus. Gentag med resten af dejen.
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp kanten af isvaflerne i chokoladen. Pynt med frysetørrede bær.
Fyld vaflerne med passionsfrugtsorbeten, og servér med det samme.
Tip!
Er du i tidsnød, eller mangler du et isvaffeljern, så brug købeisvafler af god kvalitet i stedet, og pynt dem selv som i opskriften.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk