Hjemmelavede isvafler med passionsfrugtsorbet

Er du den heldige ejer af et isvaffeljern? Så prøv opskriften på de her lækre og sprøde mandelvafler med et friskt og læskende fyld af passionsfrugtsorbet .

Hjemmelavede isvafler med passionsfrugtsorbet
0-30 min.

(0)

8. august 2018 af Maja Ambeck VaseFoto: Columbus Leth
Bemærk:Frysetid: Mindst 2 timer.

Ingredienser

personer

Mandelvafler

smør
2 spsk.
mandelmel
60 g
æg
1
æggehvider
1
sukker
2 spsk.
stødt kardemomme
2 knsp.
salt
1 knsp.

Passionsfrugtsorbet

passionsfrugter
8
sukker
100 g
vand
1½ dl
citronsaft
1 spsk.

Pynt

hvid chokolade
50 g
frysetørrede hindbær
2 tsk.

Sådan gør du

Passionsfrugtsorbet

Halvér passionsfrugterne, og si kernerne fra.
Rør passionsfrugtsaft, sukker og vand sammen i en skål, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Smag til med citronsaft.
Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Frys isen et par timer eller natten over.

Mandelvafler

Smelt smørret, og blend alle ingredienser sammen til en ensartet dej i en blender.
Læg et par skefulde dej i et varmt isvaffeljern, og bag isvaflen i ca. 1 minut. Form straks den bløde, varme vaffel til et kræmmerhus. Gentag med resten af dejen.

Pynt

Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp kanten af isvaflerne i chokoladen. Pynt med frysetørrede bær.
Fyld vaflerne med passionsfrugtsorbeten, og servér med det samme.

Tip!

Er du i tidsnød, eller mangler du et isvaffeljern, så brug købeisvafler af god kvalitet i stedet, og pynt dem selv som i opskriften.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske du også kan li'