Hjemmelavede isvafler med passionsfrugtsorbet
Er du den heldige ejer af et isvaffeljern? Så prøv opskriften på de her lækre og sprøde mandelvafler med et friskt og læskende fyld af passionsfrugtsorbet .

0-30 min.
(0)
8. august 2018 af Maja Ambeck VaseFoto: Columbus Leth
Bemærk:Frysetid: Mindst 2 timer.
Ingredienser
personer
Mandelvafler
- smør
- 2 spsk.
- mandelmel
- 60 g
- æg
- 1
- æggehvider
- 1
- sukker
- 2 spsk.
- stødt kardemomme
- 2 knsp.
- salt
- 1 knsp.
Passionsfrugtsorbet
- passionsfrugter
- 8
- sukker
- 100 g
- vand
- 1½ dl
- citronsaft
- 1 spsk.
Pynt
- hvid chokolade
- 50 g
- frysetørrede hindbær
- 2 tsk.
Sådan gør du
Passionsfrugtsorbet
Halvér passionsfrugterne, og si kernerne fra.
Rør passionsfrugtsaft, sukker og vand sammen i en skål, og rør rundt, indtil sukkeret er opløst. Smag til med citronsaft.
Køl ismassen ned, og kør den på ismaskine. Frys isen et par timer eller natten over.
Mandelvafler
Smelt smørret, og blend alle ingredienser sammen til en ensartet dej i en blender.
Læg et par skefulde dej i et varmt isvaffeljern, og bag isvaflen i ca. 1 minut. Form straks den bløde, varme vaffel til et kræmmerhus. Gentag med resten af dejen.
Pynt
Smelt chokoladen i en skål over vandbad, og dyp kanten af isvaflerne i chokoladen. Pynt med frysetørrede bær.
Fyld vaflerne med passionsfrugtsorbeten, og servér med det samme.
Tip!
Næringsindhold
Allergener
Kostretning
Bedøm denne opskrift
Vælg det ønskede antal stjerner