Hjemmelavede hotdogs

27. november 2020 af .

Foto: Betina Hastoft

Hotdogs med pølser og den klassiske topping bringer altid glæde. Her får du en opskrift, hvor både hotdogbrød, syltede rødløg og syltede agurker er hjemmelavede. Du kan naturligvis skyde genvej og købe én eller flere af elementerne i butikken.

Ingredienser

Udstyr

2 glas med tætsluttende låg, der kan rumme ca. 4 dl

Sådan gør du

Bland vand og mælk i en lille gryde, og opvarm væsken, til den er lillefingervarm. Hæld den i en skål, og smuldr gær i. Rør, til det er opløst.
Slå æggene ud i en kop eller en lille skål. Pisk det sammen med en gaffel, og hæld ca. ⅔ i gærvæsken. Stil resten af den sammenpiskede æggemasse tildækket og køligt.
Rør grahamsmel, sukker og halvdelen af hvedemelet i dejen. Tilsæt blødt smør og salt. Ælt godt, og tilsæt resten af hvedemelet (og evt. ekstra) lidt efter lidt, til dejen er smidig og slipper skålens kanter. Lad den hæve tildækket og lunt i ca. 40 minutter.
Form 16 aflange pølsebrød, og sæt dem på to bageplader med bagepapir. Lad brødene efterhæve i 20 minutter, pensl dem med resten af det sammenpiskede æg, og klap sesamfrø fast på overfladen.
Bag brødene ved 175° varmluft i 18-20 minutter, til de er gyldne og lyder hule, når du klapper dem i bunden. Vend dem ud på en bagerist, og dæk brødene med et rent, let fugtigt viskestykke, til de skal spises.
Kog vand, eddike, sukker, laurbærblade og peberkorn op i en gryde, til sukkeret er opløst. Tag gryden fra blusset, og lad det køle af i 5 minutter.
Pil rødløg, og skær dem i skiver. Skyl agurk, og skær den i tynde skiver.
Læg rødløg og agurker i bunden af hvert sit glas.
Fordel eddikeblandingen over, og lad det trække i mindst 20 minutter. Du skal først sætte låg på, når væsken har fået stuetemperatur.
Grill eller steg pølserne. Anret ketchup, sennep, ristede løg, syltede rødløg og agurkesalat i små skåle. Sæt dem på en lille bakke, så det er nemt at dække skålene med film og stille bakken i køleskabet, når alle har forsynet sig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar