Hjemmelavede guldkarameller
7. januar 2020
af
Annemette Voss.
Foto: Skovdal Nordic
Du kan snildt lave dine egne flødekarameller med chokolade - det er ikke så svært og de smager fantastisk. Du kan evt. forære karamellerne i værtindegave.
Ingredienser
Sådan gør du
Giv sukker, glukosesirup og fløde et opkog, og skru ned for varmen. Lad blandingen simre i ca. 45 minutter, til den er som tyk karamel.
Test, om karamellen er færdig, ved at smøre en klat ud på en ren tallerken. Køler karamellen hurtigt af og bliver sej, så den kan trilles til en lille fast kugle, er den færdig. Ellers skal den småsimre lidt endnu.
Hæld den færdige karamel ud på et stykke bagepapir. Lad den køle af.
Del karamellen i 25 mindre stykker, og form dem til rustikke bolde. Lad dem køle helt af.
Smelt chokoladen over vandbad. Tag latexhandsker på, og kom en klat chokolade i håndfladen. Tril karamellerne mellem hænderne i chokoladen.
Læg karamellerne til at størkne på et stykke rent bagepapir. Gentag processen et par gange for at få et tykkere lag chokolade. Lad chokoladen størkne helt.
Læg alle de chokoladeovertrukne karameller i en pose med lidt guldstøv, og ryst posen blidt, så støvet fordeler sig. Opbevar karamellerne køligt indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på flødekarameller