Hjemmelavede fladbrød
30. juli 2020
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Servér de rustikke pandebrød som tilbehør til mellemøstlige retter eller fyld dem med grøntsager, krydret kød og dressing, og fold dem sammen som en shawarma.
Bemærk
Hævetid: 1 time
Ingredienser
Sådan gør du
Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt yoghurt og salt.
Tilsæt durummel og hvedemel, og ælt dejen grundigt, til den er smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker.
Form dejstykkerne til runde boller, og rul hver bolle ud til en flad cirkel med en tykkelse på ca. ½ cm.
Steg brødene 1 ad gangen på en tør pande i 1-2 minutter på hver side, til de får sorte pletter, og dejen bobler op.
Vend brødene med en spatel undervejs. Pak de varme brød ind i et rent viskestykke, så de holder sig bløde indtil servering.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk