Hjemmelavede fladbrød

15. marts 2022 af .

Foto: Stine Christiansen

Servér de rustikke pandebrød som tilbehør til mellemøstlige retter eller fyld dem med grøntsager, krydret kød og dressing, og fold dem sammen som en shawarma.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt yoghurt og salt.
Tilsæt durummel og hvedemel, og ælt dejen grundigt, til den er smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker.
Form dejstykkerne til runde boller, og rul hver bolle ud til en flad cirkel med en tykkelse på ca. ½ cm.
Steg brødene 1 ad gangen på en tør pande i 1-2 minutter på hver side, til de får sorte pletter, og dejen bobler op.
Vend brødene med en spatel undervejs. Pak de varme brød ind i et rent viskestykke, så de holder sig bløde indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk

OPSKRIFT PÅ HJEMMEBAGTE FLADBRØD 

Fladbrød smager fantastisk og er meget nemme at lave selv. Dejen til fladbrød består helt enkelt af hvedemel, gær, vand, yoghurt og salt – ingredienser, de fleste har i forvejen. I denne opskrift bliver fladbrødene tilberedt på panden, men du kan også lave fladbrød i ovn eller på en grill.

Laver du fladbrød på panden, skal de have cirka 2 minutter på hver side. Det svarer ca. til at bage pandekager rent tidsmæssigt.

Laver du fladbrød i ovn, skal du give brødene cirka 7-8 minutter ved 250 grader. Fladbrødene skal bages gyldne og let sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Laver du fladbrød på en grill, skal brødene have cirka 3-4 minutter på hver side under låg. 

Servér fladbrød til ... 

Fladbrød er det perfekte tilbehør til suppe, gryderetter, salater og ikke mindst et væld af indiske retter, f.eks. dahl. Fladbrød kan også toppes med forskelligt lækkert fyld, f.eks. tomat, feta, falafel og oliven, som vi gør i denne opskrift. Du kan også toppe hjemmelavede fladbrød med cremefraiche, syltede rødløg, avocado og friske krydderurter. Eller lave en tyrkisk version med lammekød, spinat og feta.

De flade pandebrød egner sig også godt som appetizer. Servér dem med en god dip til, f.eks. hummus, tzatziki eller romescosauce.

Hjemmelavede fladbrød kan også pensles med olivenolie og drysses med f.eks. havsalt, oregano, eller nigellafrø, når de er færdigbagte. Det giver en god smag til brødene.

Tip til opskriften på fladbrød:

  • Blend en god håndfuld frisk spinat i dejen, så får du flotte grønne fladbrød.
  • Hvis du får bagt for mange fladbrød, kan du gemme dem i en tætlukket frysepose og servere dem som lækre wraps dagen efter. De fungerer også rigtig godt i madpakken.
  • Fladbrød egner sig godt som pizzabund.
  • Fladbrød kan sagtens fryses ned til en anden god gang. 

Fyld de pandebagte fladbrød med krydret kød, sprødt grønt, krydderurter og cremefraichedressing. Se opskriften på gyros i fladbrød her!

Eller smør de hjemmelavede fladbrød med hummus og top med avocado, halloumi, krydderurter og granatæblekerner. Se opskriften på fladbrød med hummus her! 

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar