Hjemmelavede fladbrød

30. juli 2020 af .

Foto: Stine Christiansen

Servér de rustikke pandebrød som tilbehør til mellemøstlige retter eller fyld dem med grøntsager, krydret kød og dressing, og fold dem sammen som en shawarma.

Bemærk
Hævetid: 1 time

Ingredienser

Sådan gør du

Rør gæren ud i det lunkne vand, og tilsæt yoghurt og salt.
Tilsæt durummel og hvedemel, og ælt dejen grundigt, til den er smidig. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 1 time.
Hæld dejen ud på et let meldrysset bord, og del den i 8 lige store stykker.
Form dejstykkerne til runde boller, og rul hver bolle ud til en flad cirkel med en tykkelse på ca. ½ cm.
Steg brødene 1 ad gangen på en tør pande i 1-2 minutter på hver side, til de får sorte pletter, og dejen bobler op.
Vend brødene med en spatel undervejs. Pak de varme brød ind i et rent viskestykke, så de holder sig bløde indtil servering.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar