Hjemmelavede fladbrød

Servér de rustikke pandebrød som tilbehør til mellemøstlige retter eller fyld dem med grøntsager, krydret kød og dressing, og fold dem sammen som en shawarma.

Hjemmelavede fladbrød
31-60 min.

(1)

March 15, 2022 af Camilla Biesbjerg MarkussenFoto: Stine Christiansen
Bemærk:Hævetid: 1 time

Ingredienser

stk.

Sådan gør du

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

OPSKRIFT PÅ HJEMMEBAGTE FLADBRØD 

Fladbrød smager fantastisk og er meget nemme at lave selv. Dejen til fladbrød består helt enkelt af hvedemel, gær, vand, yoghurt og salt – ingredienser, de fleste har i forvejen. I denne opskrift bliver fladbrødene tilberedt på panden, men du kan også lave fladbrød i ovn eller på en grill.

Laver du fladbrød på panden, skal de have cirka 2 minutter på hver side. Det svarer ca. til at bage pandekager rent tidsmæssigt.

Laver du fladbrød i ovn, skal du give brødene cirka 7-8 minutter ved 250 grader. Fladbrødene skal bages gyldne og let sprøde. Lad dem køle af på en bagerist.

Laver du fladbrød på en grill, skal brødene have cirka 3-4 minutter på hver side under låg. 

Servér fladbrød til ... 

Fladbrød er det perfekte tilbehør til suppe, gryderetter, salater og ikke mindst et væld af indiske retter, f.eks. dahl. Fladbrød kan også toppes med forskelligt lækkert fyld, f.eks. tomat, feta, falafel og oliven, som vi gør i denne opskrift. Du kan også toppe hjemmelavede fladbrød med cremefraiche, syltede rødløg, avocado og friske krydderurter. Eller lave en tyrkisk version med lammekød, spinat og feta.

De flade pandebrød egner sig også godt som appetizer. Servér dem med en god dip til, f.eks. hummus, tzatziki eller romescosauce.

Hjemmelavede fladbrød kan også pensles med olivenolie og drysses med f.eks. havsalt, oregano, eller nigellafrø, når de er færdigbagte. Det giver en god smag til brødene.

Tip til opskriften på fladbrød:

  • Blend en god håndfuld frisk spinat i dejen, så får du flotte grønne fladbrød.
  • Hvis du får bagt for mange fladbrød, kan du gemme dem i en tætlukket frysepose og servere dem som lækre wraps dagen efter. De fungerer også rigtig godt i madpakken.
  • Fladbrød egner sig godt som pizzabund.
  • Fladbrød kan sagtens fryses ned til en anden god gang. 

Fyld de pandebagte fladbrød med krydret kød, sprødt grønt, krydderurter og cremefraichedressing. Se opskriften på gyros i fladbrød her!

Eller smør de hjemmelavede fladbrød med hummus og top med avocado, halloumi, krydderurter og granatæblekerner. Se opskriften på fladbrød med hummus her! 


Måske du også kan li'