Hjemmelavede fiskepinde
16. august 2019
af
Timm Vladimir.
Foto: Columbus Leth
Fiskepinde er en all-time favourite i mange hjem med børn. Og voksne kan sjældent sige sig fri for at hapse de sprøde stænger med uhæmmet behag. Her er de hjemmelavede, og det gør dem bestemt ikke ringere!
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 200°. Skrub kartoflerne, og kog dem møre i letsaltet vand med skrællen på.
Fordel dem i en bradepande, og giv dem et tryk, så de bliver lidt flade og sprækker. Dryp med olie, drys med timian, og krydr godt med salt.
Bag kartoflerne i ovnen i 30 minutter.
Dup fisken tør, og skær den ud i ca. 3 cm brede stænger.
Hæld mel, salt, peber og karry i en stor tallerken, og bland det. Pisk æggene sammen i en dyb tallerken. Hæld pankoraspen i en tallerken.
Vend mørksejen i melblanding, pisket æg og pankorasp, og steg fileterne i olie på en pande i 2-3 minutter på hver side.
Kog ærterne i letsaltet vand i tre minutter sammen med sugarsnaps. Hæld vandet fra, og krydr med mere salt, og dryp med citronsaft.
Servér sammen med timiankartofler og fiskepinde.
Tip!
Du skal ikke føle dig for fin til at servere retten med en god remoulade,
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk