Hjemmelavede brødcroutoner
9. februar 2023
af
Line Holt Nielsen.
Foto: Maria Fabricius Tegner
Brødcroutoner er supernemme at lave selv, og er samtidig en glimrende anledning til at tømme skabene. Brug den slags brød, som du har ved hånden, og tilsæt gerne en håndfuld krydderurter. De ristede croutoner opbevares i en lufttæt beholder, hvor de holder sig sprøde i et par uger, og nemt tilfører knas og smag til salater eller supper.
Ingredienser
Sådan gør du
Tænd ovnen på 175° varmluft.
Kassér brødets skorper, hvis de er meget hårde. Skær resten i tern, og vend dem med en blanding af olie, presset hvidløg og salt i en frysepose, så marinaden kan masseres ind uden at ødelægge brødets struktur.
Fordel croutonerne på en bageplade med bagepapir, og bag dem sprøde og gyldne i ovnen i 15-18 minutter. Vend rundt i dem et par gange undervejs.
Afkøl croutonerne på en bagerist, og opbevar dem i en lufttæt beholder.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk