Hjemmelavede brændte mandler
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Brændte mandler smager bare lidt bedre, når man laver dem selv. De knasende godter kan spises hele året, men smager særligt dejligt med en kop varm gløgg, når julen nærmer sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Duften af brændte mandler er helt unik og hører sig julen til. Bortset fra en skive marcipan og nougat lige fra pakken er brændte mandler desuden noget af det nemmeste og hurtigste julekonfekt, du kan give dig i kast med – ja, og så smager brændte mandler jo fantastisk.
Tips til opskriften på brændte mandler
- Det er vigtigt, at du rører i mandlerne jævnligt og holder øje med temperaturen, så de ikke brænder på. Det kræver lidt tålmodighed, men når du først har styr på processen, er det supernemt!
- Brændte mandler holder sig bedst sprøde i en papirpose eller i bagepapir. Opbevar dem mørkt og ved stuetemperatur.
- Det er også lækkert at bruge andre nødder, fx hasselnødder og cashewnødder.
- Smagssæt fx med kanel og nellike, vanilje eller stødt ingefær.
- Brug brændte mandler som topping på julekagen eller julekonfekten, som fx her: Julecheesecake og her konfektkugler
- Pak de brændte mandler ind i små folieposer, luk dem med en fin stofsnor, og forær dem som en en ekstra sød værtindegave.
Den sunde nød: Mandlen er kernen i grønne frugter fra mandeltræet og bliver brugt både i det søde og det salte køkken. Friske mandler smager saftigt og mildt af mælk. Mandler er rige på både E- og B-vitamin, jern, kalk og magnesium. På trods af deres høje fedtindhold på 34 % betragtes de som sunde, da det er de umættede fedtsyrer, der dominerer. Nogle mener endda, at mandler kan virke slankende i små mængder.
Se også: Opskrift på sprøde salte mandler