Hjemmelavede brændte mandler
27. oktober 2020
af
Inge Skovdal.
Foto: Inge Skovdal, Skovdal Nordic
Brændte mandler smager bare lidt bedre, når man laver dem selv. De knasende godter kan spises hele året, men smager særligt dejligt med en kop varm gløgg, når julen nærmer sig.
Ingredienser
Sådan gør du
Hæld vand, sukker og mandler på en stor pande, og kog forsigtigt, indtil sukkeret er opløst.
Kog ved kraftig varme, når sukkeret er opløst.
Rør i mandlerne – når sukkermassen begynder at blive sej, skal du røre hele tiden.
Når alt vandet er fordampet, lægger der sig en sukkermasse omkring mandlerne.
Tag panden af varmen, og hæld mandlerne ud på et spækbræt til afkøling.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk