Hjemmelavede æbleskiver med marcipan
20. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Hjemmelavede æbleskiver hører julen til, og med denne simple opskrift er du sikker på et godt resultat, som hele familien vil elske!
Bemærk
Hviletid, dej: 1 time.
Ingredienser
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Riv skallen af citronen. Bland hvedemel sammen med sukker, salt, kardemomme, natron, bagepulver, vaniljekorn og citronskal i en skål.
Del æggene i blommer og hvider. Rør æggeblommer, kærnemælk og solsikkeolie sammen, og rør det i den tørre melblanding. Lad dejen hvile på køl i 1 time.
Pisk æggehviderne helt stive med elpiskeren, og vend dem forsigtigt i dejen. Hæld dejen over i en kande.
Skær marcipanen i små tern.
Opvarm æbleskivepanden, og smelt lidt smør i hvert hul. Fyld hullerne ¾ op med dej, og vend æbleskiverne ¼ omgang, når de begynder at stivne i kanterne.
Læg 1 lille stykke marcipan ind i hulrummet på hver æbleskive, og fyld evt. op med ½ tsk. dej oven i hver æbleskive, så de bliver mere fyldige og perfekt runde. Vend æbleskiverne endnu ¼ omgang, og bag dem færdige.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk
Se også: Klassisk opskrift på æbleskiver