Hjemmebagte tebirkes og frøsnappere

Hvis du har tid og lyst til at gøre lidt ekstra ud af dagens første timer, kan du flotte dig med hjemmebagte tebirkes og frøsnappere. Det vil tage brunchkegler!

Hjemmebagte tebirkes og frøsnappere
31-60 min.

(0)

2. juli 2019 af Gitte Heidi RasmussenFoto: Skovdal Nordic
Bemærk:Hævetid, i alt: 1 time. Hviletid i køleskab: I alt 45 minutter.

Ingredienser

stk.

Remonce

marcipan
125 g
smør
100 g
rørsukker
125 g
hvedemel
1 spsk.
usprøjtet appelsiner
½

Wienerdej

gær
25 g
lun mælk
1½ dl
æg
1
salt
½ tsk.
sukker
1 spsk.
hvedemel
325 g
smør
250 g

Topping

sammenpisket æg
1
birkes eller chiafrø

Sådan gør du

Remonce

Riv marcipan, og rør det sammen med smør, sukker og hvedemel til en remonce. Smag til med revet appelsinskal. Sæt remoncen til side.

Wienerdej

Rør gæren ud i lun mælk, og pisk æg, salt og sukker i. Tilsæt melet lidt ad gangen. Ælt dejen let igennem, og lad den hæve i 30 minutter.
Slå dejen ned, og rul den ud til en stor firkant. Skær iskoldt smør i tynde skiver, brug evt. en ostehøvl, og fordel det på ⅓ af dejen. Fold dejen indover smørret som en kuvert, og læg dejen på køl i 15 minutter.
Rul dejen ud til dobbelt størrelse, fold den igen som en kuvert, og læg den tilbage i køleskabet i 15 minutter. Gentag denne proces 1 gang til.
Rul dejen ud til ca. 40 x 50 cm, og smør remoncen på ⅔ af dejen på den lange led. Fold igen dejen som en kuvert. Rul dejen ud til ca. 85 x 30 cm, og del pladen i to (50 x 30 cm og 35 x 30 cm).
Fold den største dej som en kuvert, så der bliver tre lag, og så bredden bliver ca. 10 cm. Vend strimlen, så sammenføjningen vender nedad. Skær den i 5 cm brede stykker, så det bliver til 10 stk. tebirkes.
Fold det andet stykke, så bredden bliver 15 cm. Skær det i strimler på ca. 3 cm, og sno dem, så du får 12 frøsnappere.

Topping

Pensl både tebirkes og frøsnappere med æg og drys med birkes. Læg tebirkes og frøsnappere på en bageplade med afstand, og lad dem hæve lunt under et viskestykke i 30 minutter.
Bag først 5 minutter ved 225°. Sænk temperaturen til 200°, og bag videre i ca. 12-14 minutter, til de er sprøde og gyldne.

Tip!

Frys evt. nogle tebirkes og frøsnappere ned, når de er formet. Optø dem langsomt i køleskabet, og følg bageanvisningen. Så har du friskbagte tebirkes og frøsnappere på ingen tid.

Bedøm denne opskrift

Vælg det ønskede antal stjernerDu gav 0 stjernerGiv 0 stjernerÆndre til 0 stjerner

Måske kan du også li': Spandauere med creme og syltetøj

Måske du også kan li'