Hjemmebagte pitabrød med falafler og yoghurtdressing

Et måltid uden kød, men med masser af smag og fylde. Du behøver ikke at bage pitabrødene selv, men hvis du har tid, skal du prøve, for de bliver ekstra bløde og lækre.

Bemærk
Udblødning, kikærter: 10-12 timer (eller natten over). Hævetid: 1,5 time.

Ingredienser

Sådan gør du

Læg kikærter i blød i en skål med koldt vand aftenen før.
Opløs gær i lunkent vand, og sigt mel og salt ned i vandet. Ælt dejen igennem, til den er elastisk. Form dejen til en kugle, og lad den hæve til dobbelt størrelse tildækket i en oliesmurt skål (ca. 1 time).
Rul dejen ud på et meldrysset bord. Lav små boller af dejen, og lad dem efterhæve i 30 minutter.
Tænd ovnen på 250°. Rul bollerne ud til cirkler på ca. 15 cm i diameter med en rullepind. Læg de ubagte pitabrød på en bageplade beklædt med bagepapir, og bag dem i ovnen i ca. 3 minutter, til de er gyldne og er poppet op. Køl dem af på en bagerist.
Si vandet fra kikærterne, skyl dem, og hæld dem i en foodprocessor sammen med de øvrige ingredienser til falaflerne. Blend til en ensartet fars, og form farsen til små boller med 2 skeer.
Steg falaflerne i rigeligt olie på en varm pande. Vend dem ofte, så de får jævn varme over det hele. De skal stege i 3-4 minutter.
Pil hvidløget, og hak det fint. Rør det sammen med yoghurt og spidskommen. Smag dressingen til med salt og peber.
Skyl icebergsalat, tomater og agurk. Snit salaten, og skær tomater og agurk i skiver. Servér pitabrød med falafler, dressing, icebergsalat, tomat og agurk.

Tip!

Hvis dit basislager er fuldt, skal du kun købe persille, icebergsalat, tomater og agurk.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Betina Hastoft

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar