Hjemmebagte ostekiks med rosmarin
1. juni 2018
af
Susanne Palmqvist.
Foto: Henrik Freek
Disse kiks smager skønt som snacks eller til ostebordet. Rosmarinen kan enten blandes i dejen eller drysses oven på kiksene – så skal de bare pensles med vand først.
Ingredienser
Udstyr
en klejnespore
Sådan gør du
Bland rugmel, hvedemel, parmesan, salt og bagepulver i en stor skål. Pluk nålene af rosmarinen, hak dem fint, og bland dem med melblandingen.
Skær smørret i små terninger, og smuldr det i melblandingen, til det er helt grynet. Tilsæt koldt vand, lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen uden at ælte for meget. Læg den koldt ½ time.
Rul den ret tyndt ud på et meldrysset bord, og prik den tæt med en gaffel.
Skær eller stik kiksene ud i ønsket størrelse og facon (brug en klejnespore og få fine takkede kanter).
Læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem lysebrune i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.
Køl af på en rist, og læg dem i en dåse, når de er helt kolde.
Tip!
I stedet for rosmarin kan kiksene krydres med hel kommen.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk