Hjemmebagte ostekiks med rosmarin

Disse kiks smager skønt som snacks eller til ostebordet. Rosmarinen kan enten blandes i dejen eller drysses oven på kiksene – så skal de bare pensles med vand først.

Ingredienser

Udstyr

en klejnespore

Sådan gør du

Bland rugmel, hvedemel, parmesan, salt og bagepulver i en stor skål. Pluk nålene af rosmarinen, hak dem fint, og bland dem med melblandingen.
Skær smørret i små terninger, og smuldr det i melblandingen, til det er helt grynet. Tilsæt koldt vand, lidt ad gangen, og saml hurtigt dejen uden at ælte for meget. Læg den koldt ½ time.
Rul den ret tyndt ud på et meldrysset bord, og prik den tæt med en gaffel.
Skær eller stik kiksene ud i ønsket størrelse og facon (brug en klejnespore og få fine takkede kanter).
Læg dem på bageplader med bagepapir. Bag dem lysebrune i en 200° varm ovn i ca. 15 minutter.
Køl af på en rist, og læg dem i en dåse, når de er helt kolde.

Tip!

I stedet for rosmarin kan kiksene krydres med hel kommen.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegan
  • Vegetar
  • Uden svinekød
1. juni 2018 af .

Foto: Henrik Freek

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar