Hjemmebagte Oreo-kiks med vaniljesmørcreme
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Betina Hastoft
Du kan købe dem i rullevis, men du kan også bage dem selv! De hjemmebagte Oreos smager endnu bedre end de købte og vækker opsigt på kagebordet.
Ingredienser
Udstyr
en sprøjtepose med rund tylle
Sådan gør du
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Tænd ovnen på 175° varmluft. Bland mel, kakao, vaniljekorn, natron, bagepulver, salt og sukker i en skål med en ske.
Tilsæt smør, og rør dejen sammen med en elpisker med æltekroge. Tilsæt æg, og rør, til dejen er ensartet.
Form små, runde kugler af dejen med hænderne – brug ca. 1 tsk. dej pr. kugle. Fordel dem med god afstand imellem på bageplader med bagepapir, og tryk dem let flade med fingrene.
Bag kagerne i ovnen i 8-10 minutter. Afkøl helt på en rist.
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Pisk smør og vaniljekorn sammen i en skål med en elpisker.
Tilsæt flormelis lidt ad gangen, og pisk ved lav hastighed, til al flormelis er brugt. Tilsæt citronsaft, og pisk i yderligere 1 minut ved høj hastighed, til cremen er lys og luftig.
Fyld vaniljesmørcremen i en sprøjtepose, og sprøjt lidt creme ud på midten af halvdelen af de små kager. Læg de øvrige kager ovenpå, og pres de færdige kager let sammen, så cremen når næsten ud til kanten. Servér de hjemmebagte Oreos med kaffe, te eller et glas iskold mælk til.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk