Hjemmebagte hveder
1. juni 2018
af
Camilla Zarah Lawes.
Foto: Columbus Leth
Perfekte til Store Bededag, men også ideelle på morgenbordet.
Bemærk
Hævetid: 30 minutter.
Ingredienser
Sådan gør du
Smuldr gæren i en stor skål. Lun halvdelen af mælken og alt smørret i en gryde. Hæld det resterende kolde mælk og den varme mælkeblanding over gæren.
Rør salt, sukker og kardemomme i. Rør 1 æg i ad gangen. Rør melet i, og ælt til en glat dej. Lad dejen hæve lunt og tildækket i 30 minutter.
Tænd ovnen på 220°. Ælt dejen godt, og del den i 12 stykker. Tril stykkerne til boller, og sæt dem helt tæt i en bradepande beklædt med bagepapir.
Lad bollerne hæve lunt til dobbelt størrelse. Pensl med mælk. Bag bollerne i ovnen på næstnederste rille i 25 minutter. Lad dem afkøle på en rist.
Skær hvedebollerne over, og rist dem i ovnen i 8 minutter ved 230°. Servér med koldt smør og evt. syltetøj.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk