Hjemmebagt rugbrød med hvidtøl
3. oktober 2018
af
Carsten Kyster.
Foto: Columbus Leth
Der er intet som smagen af hjemmebagt rugbrød med et godt lag smør! I denne opskrift er der tilsat lidt hvidtøl, der giver brødet en dyb mørk smag samt en skøn sprød skorpe.
Bemærk
Begynd at lave rugbrødet to dage før, du skal bruge det. Hvis det bliver bagt samme dag, som det skal bruges, risikerer det at smuldre, fordi det er for friskt.
Ingredienser
Sådan gør du
Bland gæren med vand, derefter med yoghurt og mel, og stil det så et lunt sted i ca. 3 timer, indtil det bobler lidt, så er surdejen klar.
Bland alle ingredienserne sammen med surdejen, og sæt dejen til hævning natten over, dækket til med køkkenfilm.
Hæld hvidtøllet henover dejen lavet dagen før, og lad den sive langsomt ned i dejen.
Rør den derefter godt sammen med resten, og fordel dejen i rugbrødsforme.
Lad dejen hæve i mindst 5 timer ved stuetemperatur, og bag brødene i en forvarmet ovn ved 200° i 1,5 time.
Læg derefter brødene på en brødrist for at køle af.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk