Hindbærtærte med mandelflager
6. september 2021
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Stine Christiansen
Den mandelmættede sommertærte er fyldt med hindbær og hindbærmarmelade og er både en fryd for øjet og for ganen.
Bemærk
Hviletid på køl: I alt 1½ time
Ingredienser
Udstyr
1 tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, flormelis og salt sammen i en skål. Rør æg i, og tilsæt herefter de 2 slags mel.
Rør forsigtigt dejen sammen uden at ælte for meget, pak den ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
Rul dejen ud på et let meldrysset bord. Beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter. Skær overskydende dej væk, og stil tærtebunden i fryseren i 30 minutter.
Tænd ovnen på 180°. Tag tærtebunden ud af fryseren, og fordel hindbærmarmelade i bunden af tærten.
Pisk smør, sukker, mandelmel, æg, likør og salt sammen til en ensartet creme i en skål. Fordel mandelcremen oven på hindbærmarmeladen, og smør den ud i et jævnt lag.
Skyl hindbærrene, tryk dem let ned i mandelcremen, og drys med mandelflager.
Bag tærten i ovnen i 30-35 minutter, til den er flot gylden og gennembagt. Afkøl på en bagerist.
Sigt lidt flormelis over tærten, og pynt med friske og frysetørrede hindbær.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk