Hindbærtærte med chokolade og mandler
1. juni 2018
af
Camilla Biesbjerg Markussen.
Foto: Jakob Helbig
Hindbærtærten er med chokolade og nødder, der gør den syndig og sød – den smager skønt med en skefuld syrlig cremefraiche til.
Bemærk
Frysetid, bund: Mindst 1 time.
Ingredienser
Udstyr
en tærteform, 24 cm i diameter
Sådan gør du
Rør smør, flormelis og salt grundigt sammen.
Tilsæt æg, mandelmel og hvedemel, og ælt forsigtigt dejen sammen. Dejen skal være jævn og sammenhængende, men må endelig ikke æltes for meget. Tilsæt evt. en smule mere hvedemel, hvis dejen er for klistret.
Tænd ovnen på 190º.
Rul dejen ud mellem 2 stykker bagepapir, og beklæd tærteformen med dejen, så den dækker bund og kanter. Stil tærtebunden i fryseren i mindst 1 time.
Riv marcipanen groft, og rør den sammen med rørsukker og æg.
Smelt chokoladen over vandbad, og rør den sammen med marcipanblandingen til en jævn creme.
Fordel chokoladeremoncen oven på den kolde tærtebund, og top med hindbær i et jævnt lag. Tryk dem lidt ned i remoncen.
Bag tærten i ovnen i 20 minutter. Tag den ud, og drys med hakkede mandler. Sæt tærten tilbage i ovnen, og bag den i yderligere 15 minutter.
Afkøl tærten let, og servér den lun med kold cremefraiche til.
Tip!
Brug gerne en tærteform af metal, som giver en mere sprød bund.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk