Hindbærtærte

3. august 2023 af .

Foto: columbus leth

Klassisk tærte med masser af friske hindbær, vaniljeskum og et drys pistacienødder og hvid chokolade på toppen. Uhm!

Ingredienser

Udstyr

1 tærteform, ca. 25 x 18 cm

Sådan gør du

Tænd ovnen på 175°. Pisk smør og sukker luftigt med en elpisker i en skål.
Riv marcipanen groft, og pisk den i smør/sukker-blandingen. Tilsæt æggene ét ad gangen under fortsat piskning (eller blend det hele i en foodprocessor),og vend derefter mel og salt i dejen.
Hæld dejen i en smurt tærteform, så den er halvt fyldt op. Bag bunden i ovnen i ca. 25 minutter, til den er gylden og gennembagt.
Tag bunden ud af ovnen, og top den straks med hakket chokolade. Lad chokoladen smelte (du kan sætte den ind i ovnen ganske kort, hvis det går for langsomt). Fordel chokoladen over bunden, og lad den køle helt af, så chokoladen sætter sig.
Flæk vaniljestangen med en skarp kniv, og skrab kornene ud. Pisk vaniljekorn, fløde og flormelis til let skum med en elpisker i en skål.
Fordél vaniljeskummet over kagen.
Pynt kagen med masser af hindbær, hakkede pistacienødder og hakket hvid chokolade. Servér straks.

Tip!

Bunden kan laves 1-2 dage før brug og opbevares på køl.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar