Hindbærsorbet med ribs
13. september 2019
af
Julie Polar de Greeve.
Foto: Julie Polar de Greeve
Hindbær og ribs giver den fineste farve til denne friske sorbet. Bærrenes syrlighed giver et godt modspild til den ellers søde is.
Bemærk
Frysetid: I alt 7 timer.
Ingredienser
Sådan gør du
Skyl hindbær og ribs. Rib ribs af stilkene med en gaffel, og kom dem i en gryde med hindbær.
Tilsæt vand, og lad det koge ved jævn varme i 10 minutter, til bærrene safter. Purér bær igennem en si, og stil til side.
Kom sukker og vand i en gryde, og varm op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring det i kog, og lad det koge i 10 minutter uden at røre rundt, så der dannes sirup. Den må ikke tage farve.
Tag gryden af varmen, og lad siruppen afkøle mindst 1 time. Hæld bærpuré og rabarbersaft i den kolde sirup.
Frys bærsirup i en beholder i 3 timer. Kom derefter den frosne sirup i en skål, og pisk med en gaffel, eller blend den i en foodprocessor for at knuse iskrystallerne.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i bærsiruppen. Stil sorbeten tilbage i fryseren i 4 timer, eller til den er frossen.
Anret sorbeten med ribsstilke og rosenblade.
Tip!
Brug af æggehvider i sorbet gør den cremet og luftig.
Næringsindhold
Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.
Opskriften indeholder
- Alkohol
- Fisk
- Gluten
- Jordnødder
- Laktose
- Nødder
- Skaldyr
- Soja
- Æg
Kostretning
- Vegansk
- Vegetarisk
- Uden svinekød
- Pescetarisk