Hindbærsorbet med ribs

Hindbær og ribs giver den fineste farve til denne friske sorbet. Bærrenes syrlighed giver et godt modspild til den ellers søde is.

Bemærk
Frysetid: I alt 7 timer.

Ingredienser

Sådan gør du

Skyl hindbær og ribs. Rib ribs af stilkene med en gaffel, og kom dem i en gryde med hindbær.
Tilsæt vand, og lad det koge ved jævn varme i 10 minutter, til bærrene safter. Purér bær igennem en si, og stil til side.
Kom sukker og vand i en gryde, og varm op under omrøring, til sukkeret er smeltet. Bring det i kog, og lad det koge i 10 minutter uden at røre rundt, så der dannes sirup. Den må ikke tage farve.
Tag gryden af varmen, og lad siruppen afkøle mindst 1 time. Hæld bærpuré og rabarbersaft i den kolde sirup.
Frys bærsirup i en beholder i 3 timer. Kom derefter den frosne sirup i en skål, og pisk med en gaffel, eller blend den i en foodprocessor for at knuse iskrystallerne.
Pisk æggehviderne stive, og vend dem i bærsiruppen. Stil sorbeten tilbage i fryseren i 4 timer, eller til den er frossen.
Anret sorbeten med ribsstilke og rosenblade.

Tip!

Brug af æggehvider i sorbet gør den cremet og luftig.

Næringsindhold

Opskriftens indhold af næringsstoffer, allergener m.v. er vejledende.

Opskriften indeholder

  • Alkohol
  • Fisk
  • Gluten
  • Jordnødder
  • Laktose
  • Nødder
  • Skaldyr
  • Soja
  • Æg

Kostretning

  • Vegansk
  • Vegetarisk
  • Uden svinekød
  • Pescetarisk
13. september 2019 af .

Foto: Julie Polar de Greeve

Log ind
Ikke medlem? Opret bruger

Sidebar